Tijdens detoxen wordt vaak dezelfde fout gemaakt, waardoor een detox-kuur geen effect heeft.

En dat is zonde want een goede detox heeft veel positieve effecten voor jou.

Detox met aandacht

Voor alles wat je wilt veranderen is aandacht nodig, tijdens een detox-kuur is dit niet anders. Ik ontmoet vaak mensen die een detox-kuur snel tussendoor doen en dit combineren met een overvolle agenda. Deze situatie levert stress en dat zorgt juist dat het lichaam gifstoffen vasthoudt i.p.v. loslaat. Om je organen in een detox-modus te krijgen is activatie van je parasympaticus (autonoom zenuwstelsel) essentieel. Hoe je dat doet?

Elementen van een goede vakantie

Jezelf ontspannen, het lichaam mindful in beweging brengen en gezonde voeding zijn belangrijk om je kuur te bevorderen.

Het zijn allemaal elementen van een relaxte vakantie en deze omstandigheden zijn ook ideaal voor een optimale detox-kuur. Het mooie van een georganiseerde detox-kuurweek is dat je jezelf niet hoeft te bekommeren over de detox zelf. In een rustgevende omgeving kun je jezelf volledig overgeven aan al het goede van de detox. Dit brengt een diepe rust en gegarandeerd kom je met meer energie terug dan van een gewone vakantieweek.

Het is natuurlijk wel flauw om te zeggen dat je op vakantie moet gaan om te detoxen.  Natuurlijk kan dit gewoon thuis en zelfs tijdens werkweken. Houdt er wel rekening mee dat voldoende rust en ruimte de detox versterken!

 3 tips voor het vakantiegevoel in eigen huis

  1. Shutdown the internet. Plan een internetvrij weekend, dit geeft al een vakantiegevoel op zich 😉
  2. Neem een vrije dag en ga heerlijk naar de sauna.
  3. Verwen jezelf met gezonde voeding, trakteer jezelf eens op sushi in een goed Japans restaurant.

Tips voor een effectieve detox-kuur at home.

Naast het praktische faciliteren van de juiste voeding, juices en/of supplementen is het activeren van jouw parasympatisch zenuwstelsel belangrijk. Voor het goed activeren van jouw zenuwstelsel is belangrijk:

  • Detox met positiviteit! Een negatieve houding van afzien en balen werkt averechts op je detox.
  • Neem aandacht en tijd om te detoxen. Detoxen is niet afzien, detoxen draait om goed voor jezelf zorgen en ruimte creëren om afvalstoffen los te laten.
  • Het helpt om gezamenlijk de detox-kuur te doen, je ondersteunt elkaar en kunt ervaringen delen.
  • Maak er iets leuks van. Detoxen is een interessante ervaring en het is goede manier om jezelf beter te leren kennen.

Conclusie voor een effectieve detox-kuur

De juiste voorbereiding, lege agenda en een sociale omgeving ondersteunen allemaal jouw detox-kuur. Heb aandacht en creëer ruimte voor je detox en je lichaam regelt de rest.

Heb jezelf ook zin om te starten met een detox-kuur en wil je daarbij ondersteuning van mij en mijn collega Lieneke van Grinsven? Zie ons samengesteld aanbod detox 21 om te kuren onder begeleiding met een op jouw lijf geschreven kuur ondersteund door een shiatsu-massage.

detox 21 dagen kuur