Wat is Shiatsu Massage?

Shiatsu is een eeuwenoude therapie gebaseerd op de Japanse filosofie. In het Japans betekent “shi” vinger en “atsu” betekent druk. Shiatsu is een doeltreffende Japanse drukpuntmassage die zowel preventief als bij aanwezige klachten is toe te passen, of puur ter ontspanning. Het is een volledige lichaamsbehandeling waarbij zowel lichaam als geest tot rust komen.

“Shiatsu werkt zowel preventief
als bij aanwezige klachten, of puur
ter ontspanning

Hoe voelt een Shiatsu massage?

Shiatsu Massage maakt gebruik van een kalme druktechniek op het lichaam afgewisseld met rotaties en strekkingen van rug en ledematen. Op het ritme van je ademhaling behandelen we de drukpunten op de meridianen. Zo herstellen we de inwendige lichaamsenergie, bestrijden we ziektes en stimuleren een goede gezondheid.

Met shiatsu ervaar je direct hoe jij in je vel zit. Ben je soepel en vol energie, of komen er onbekende pijntjes aan de oppervlakte die jou nadelig beïnvloeden? Een shiatsu massage past zich altijd aan de ontvanger aan voor een maximaal resultaat. Na een shiatsu massage voel je dat je lichaam intern actief is en je geest rustig.

Centraal in de shiatsu massages bij Bimu Shiatsu staat het ervaren van jezelf door het voelen van het lichaam. Het zogenaamd zinken in je lijf haalt direct de aandacht uit het hoofd waardoor de energie zakt. Er ontstaat een algehele ontspanning in zowel je lichaam als geest.
De aanvullende zorgverzekering vergoedt de behandelingen van Bimu Shiatsu!

“Met shiatsu ervaar je direct hoe jij in je vel zit.

Bij welke klachten helpt een Shiatsu massage?

Shiatsu helpt je vitaliteit en balans op langere termijn in stand te houden, zeker wanneer je regelmatig een Shiatsu massage krijgt. Je ontspant je lichaam, versoepelt spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt een Shiatsu massage voor een betere circulatie van de bloed- en lichaamsvloeistoffen en bevordert het de afvoering van afvalstoffen.

Shiatsu is zeer effectief tegen klachten zoals:

  • Vermoeidheid
  • Rugpijn
  • Stijve nek en schouderpijn
  • Stressklachten en onrust
  • Spier- en gewrichtspijnen

Voor wie is een Shiatsu massage geschikt?

Hou je spanning vast in je schouders en nek? Zit je veel achter een computer? Ben je gestrest en moe, maar kun je tegelijkertijd ook niet goed slapen? Dan is een ontspanningsmassage een stukje van de puzzel om je beter te voelen. Shiatsu is voor jong en oud geschikt. En heerlijk om cadeau te geven.

Wat is het verhaal achter Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse massagevorm die verbonden is met de Oosterse filosofie omtrent gezondheid en vitaliteit. Deze rijke traditie is vandaag de dag ook sterk beïnvloed door westerse anatomie en psychologie. Het is een traditionele massage die je helpt je energie beter te laten stromen. Het maakt gebruik van eeuwenoude technieken die inwerken op jouw energiesysteem.

Wat zegt jouw onderbuikgevoel?
De hara als kern van shiatsu massage

Het centrale aspect van shiatsu is “hara”. Dit is het Japanse woord voor het zachte buikgebied. In de hara huisvest het onderbuikgevoel wat centraal staat bij shiatsu en waarover vele gezegden in Japan zijn geschreven. Hier in het westen leven wij meer vanuit het hoofd: alles moet verklaarbaar zijn, anders heeft het geen bestaansrecht. In Japan gaat men echter op het buikgevoel af.

Het buikgevoel is je persoonlijk kompas dat laat weten of iets goed of niet goed voor je is. Vaak hebben wij dit onderbuikgevoel ook maar durven we hier niet op te varen, doordat het hoofd de boventoon voert.

Ervaar zelf wat een Shiatsu massage voor jou kan doen. Boek jouw ontspanningsmassage in Den Bosch bij Bimu Shiatsu.

Boek je afspraak online