Uit je hoofd en in je lijf voor meer ontspanning

Vergeleken met 1960 verwerken we nu in 2 maanden tijd net zoveel informatie als destijds in ons hele leven. Niet gek dus, dat je hoofd overloopt en je moe bent.

Veel facetten in het leven benaderen we als te managen projecten, met onze smartphone als centraal punt. Hoe vaak heb je al ‘’tips voor ontspannen’’ gegoogled op dat ding?

Helaas is de telefoon met haar apps ontworpen om je zoveel mogelijk schermtijd (lees: breintijd) te bezorgen. Dit versterkt de nadruk op ons denkhoofd wat een nadelige invloed heeft op onze energiebalans.

De remedie is eenvoudig, we moeten bewust kiezen om (met de juiste regelmaat) uit het hoofd in het lijf te komen!

Het zwaartepunt ligt in het hoofd

Door de conditionering om alles met het denken op te lossen, is dit een haast volledig automatisme. Hiermee leggen we alle aandacht in ons denkhoofd, met als gevolg dat het overactief raakt. Het Engelse gezegde, “Where attention goes, energy flows”, is hierop zeer toepasselijk.

Als je in onze maatschappij rondkijkt, zie je veel overactieve hoofden en onderactieve lichamen.

Door simpelweg aandacht te schenken aan de gevoelens in de overige 90% van het lichaam verandert er veel in de energiebalans. Tijdens mijn shiatsu massages is dit een van de basisdoelen en hiervoor gebruik ik een simpele, maar doeltreffende truc.

Met een vol hoofd op de shiatsu massagemat

Vaak komen mijn cliënten direct vanuit een drukke kantooromgeving op de shiatsumat liggen. Even snel ontspannen. Herken je jezelf hierin?

Als ik niet oplet, blijven ze de hele behandeling nog verstrikt in todo lijstjes en lopende projecten, maar de bedoeling is juist om te landen. Hiervoor gebruik ik de volgende techniek:

Na een kort inleidend gesprek start ik met het losmaken van de rug en daarna masseer ik uitgebreid één van de benen. Met heel veel aandacht en technieken ontstaat ruimte in de hierin gelegen meridianen en lok ik via drukpunten energie in het been.

Nu stel ik de vraag: “ervaar je een verschil tussen je linker en je rechterbeen?”. In eerste instantie ontstaat er een figuurlijk vraagteken boven het hoofd, om daarna met de aandacht in de benen te zinken.

Vaak worden hier woorden als ruimtelijker, meer ontspannen, langer of iets dergelijks aangegeven. Nu is de aandacht in het ervaren van het lijf en nodig ik mijn cliënten uit om tijdens de massage te ervaren wat er onder mijn handen gebeurt.

Een ontspannen hoofd als essentie voor rust

Tijdens een Shiatsu massage benader je een staat van ontspanning alsof je bijna in slaap valt, maar dit net niet gebeurt. Er is voldoende activiteit om je aandacht erbij te houden, maar je verblijft in een soort van droomstaat. Verschillende gedachten passeren je geest, soms ook van die vreemde droomachtige gedachtekronkels. Na de behandeling weet je deze vaak ook niet te reproduceren. Tijdens deze staat van zijn, activeren allerlei belangrijke processen van herstelwerkzaamheden en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

Een ontspannen hoofd en energiek lichaam na shiatsu massage

Na een shiatsu behandeling zit je meer in je lijf en ervaar je hierin meer ruimte en energie. Ik nodig mijn cliënten altijd uit om na de behandeling bij dit gevoel te blijven. Ervaar dat je loopt, voel de zonnestralen op je gezicht, ruik eventuele geuren. Op deze manier werkt de shiatsu massage het beste door.

Wil je dit ook ervaren? Met een eenmalige behandeling maak je eenvoudig kennis met Shiatsu, en met mij. Je ervaart zelf de diepe ontspanning en eeuwenoude technieken die shiatsu te bieden heeft. Maak hier een afspraak voor een Shiatsu Ontspanningsmassage.