Waarom ik 31 dagen ga detoxen? Het is een goede gewoonten om jaarlijks een of twee detox-kuren te doen. Het is een effectieve manier om mijn gezondheid te ondersteunen en het lichaam van meer energie te voorzien. Natuurlijk is deze keer extra speciaal omdat ik mijn 31 dagen detox-kuur ga uitproberen. Ik wil zelf ervaren wat Lieneke en ik samen hebben ontwikkeld, over mijn ervaringen schrijf ik wekelijks een blog.

Waarom start ik mijn 31 dagen detox-kuur?

Detox is tegenwoordig terecht een hot topic. Het leven verandert snel en zo zijn veranderingen in je voedingspatroon ook de moeite waard. Door het belabberd assortiment in de supermarkt is een persoonlijke zoektocht naar voeding nodig om voedzaam te eten.

Detoxen is een mooie gelegenheid om je eigen voedingspatroon tegen het licht te houden. Natuurlijk komen daar de voordelen van gezond eten en onnodige ballast loslaten nog bij.

Detoxen met massage en persoonlijk advies

Lieneke en ik ondersteunen met een persoonlijke intake, detox-massage en contactmomenten de kuur. Detoxen omvat meer dan enkel aanhouden van een streng voedingsregime. In mijn beleving draait het meer om tijd en ruimte voor jezelf zodat je onnodige ballast kunt loslaten.

Laagdrempelig detoxen met de 31 dagen detox-kuur

Ikzelf met Lieneke van Gezonde Zaken

Vier weken detoxen is een stevige periode maar de insteek is laagdrempelig. Dus in principe kun je de kuur doen zonder een aanpassing in je eetpatroon. Je neemt dan enkel de 3 detox producten en drinkt dagelijks voldoende water (min. 2 liter per dag).

De 3 natuurlijke detox ondersteuners in het pakket zijn:

  • Groene leem
  • Spirulina (zoutwater alg)
  • Chlorella (zoetwater alg)

Al deze natuurlijke middelen reinigen en voeden tegelijk het lichaam.

Mijn invulling van de 31 dagen detox-kuur

Zoals geschreven is er ruimte om zelf inhoud te geven aan de detox-kuur. Zo kun je bijvoorbeeld minderen met snelle koolhydraten, suiker bannen uit je voeding, geen alcohol drinken of minderen met vlees eten.

Ik begin de eerste week met het verbeteren van mijn voedingspatroon door:

  • Minder koolhydraten en meer groenten te eten,
  • te minderen met koffie
  • En na 20h. niets meer te eten.

Verder ga ik op zoek naar minstens twee voedingsrijke ontbijten waar zelfs mijn kinderen blij van worden. De invulling van de tweede en derde kuurweek laat ik nog even rijpen. Ik plan in het midden van de kuur wel enkele sapvast-dagen.

Mijn verwachtingen

Verwachtingen hebben is een valkuil omdat deze vaak niet uitkomen. Vorige detox ervaringen leverde uiteindelijk altijd meer energie en een fris gevoel op. Ik hoop beter zicht te krijgen op goede en slechte voeding voor mij. Deze inzichten wil ik een plaats geven in mijn mijn dagelijkse leven.

Effectieve 31 dagen kuur