In de zomer drink je vaker een lekker biertje of eet je iets lekkers. In de herfst geef ik daarom mijn organen de tijd om tot rust te komen. Herfst 2015, it’s time tot detox!

Mijn ervaring met de energie van detox

Ik ben ronduit positief over mijn eerste detox-ervaringen. Detox-kuren zijn intensief maar geven mij altijd een positief gevoel. Mijn spijsvertering reageert er altijd positief op, mede door ondersteunende supplementen en kruiden.

De eerste keer verraste mij het ervaren van meer energie tijdens de kuur. Mijn verwachting was dat ik mij slap zou voelen door de weinig voedingsstoffen maar ik voelde mij opvallend energiek en helder van geest. Dit komt doordat de organen minder energie steken in het verteren van al het voedsel.

Uitdaging na de detox

De grootste uitdaging is niet tijdens de detox maar betreft het rustig opbouwen van je voeding na de detox-kuur. Een grote valkuil is om snel te vervallen in allerlei zoete lekkernijen.

De detox energie van de herfst

De herfst is een uitstekend seizoen om te ontgiften. De natuur bereidt zich voor op de winter, de bomen laten hun bladeren in de kleuren rood en geel op de grond vallen. Deze energie hangt in de natuur en als mens kun je hier op meeliften.

De herfst is bij uitstek een tijd om van onnodige ballast afscheid te nemen!

energie van detox met salade

Detox meer dan alleen minder eten

Door het laten staan van voeding verandert niet alleen je vetpercentage en dump je gifstoffen. Nee voeding raakt veel gewoonten die tijdens detoxen zeker in beweging komen. Je vergaart zo inzicht over je eigen (slechte) voedingsgewoonten.

Detox draait de werking van de organen om

Door het overvloedige voedingsaanbod is het eenvoudig om jezelf te overeten. De organen zijn altijd bezig om deze toevoer van voeding te verwerken. Door tijdelijk weinig en gezonde voedingsmiddelen te eten krijgen de organen de tijd om een andere taak te vervullen, namelijk ontgiften! Ze krijgen de tijd om te rusten en om lang opgehoopte gifstoffen los te laten aan de bloedbaan.

Detox met mate(n)

Vaak heerst de overtuiging hoe fanatieker hoe beter, maar dit is een valkuil bij detoxen. De kunst van detoxen is juist om de ruimte te creƫren voor je lichaam en geest om ballast los te laten. Door je detoxkuur streng en rigide in te richten beperk je juist de vrijheid om gifstoffen los te laten!

Shiatsu-massage en detox

Shiatsu is een goede manier om een detox kuur te ondersteunen. Shiatsu activeert het lichaam en laat de geest ontspannen waardoor oude ballast loslaat. De ampuku (buikmassage) helpen bij het activeren van de darmen en het losweken van de laatste restjes shit :).

 

Heb jij al ervaring met detoxen en kun jij je vinden in bovenstaand artikel? Laat het onderstaand weten in een reactie.