Zondige tijdens een detox-kuur mag dat?

Voor de duidelijkheid, als je begint met een detox-kuur probeer je deze zo goed mogelijk te doen. Het blijven hanteren van slechte gewoontes is zonde van de tijd en energie die je in je detox steekt. Dus stoppen met koffie of suiker of het nuttigen van alleen verse maaltijden zijn het waard om voor te strijden. Maar is een detox-kuur na een keertje zondigen direct mislukt?

Ontspanning is detox-kuur sleutel tot succes

Voor het slagen van een detox-kuur is ontspanning een belangrijke sleutel tot succes. Een ontspannen lichaam voert de vrijgekomen gifstoffen af en neemt bruikbare voedingsstoffen op. Stress zorgt er daarentegen voor dat het lichaam geen onnodige energie aan de spijsvertering verspild. Maar deze energie is nou juist nodig om de detox-kuur optimaal te laten slagen.

Zondigen tijdens de #31dagendetox-kuur

Een maand is een hele periode en een grote uitdaging om niet te zondigen. Door een ijzeren discipline is het mogelijk om dit vol te houden. Maar is het soms niet heerlijk om toe te geven aan een verleiding? Naar mijn inzicht kun je best een keer zondigen tijdens de 31 dagen detox-kuur. Onnodig streng zijn levert alleen maar stress op met de nadelige detox effecten als gevolg. In het toelaten van een uitzondering schuilt zelfs ook leermogelijkheden:

  • Na een zondig-moment is het een uitdaging om het detox-ritme weer op te pakken. Mede dankzij je schommelende suikerspiegel. Je ervaart nu veel beter wat (slechte) voeding met je doet.
  • Na het eerste moment van zondigen lonkt natuurlijk de volgende verleiding alweer aan de horizon. Het is een uitdaging om dan het ritme weer soepel op te pakken.

Detoxen doe je voor je gezondheid maar daarnaast is het ook een interessante ervaring. Het toelaten van een uitzondering kan je detox ook meer kleur geven. Het mooiste is als je voor jezelf een balans vindt waarbij met een goed gevoel de detox gehouden wordt.

zondigen tijdens een detox-kuur mag dat?

Vind jij dat je mag zondigen tijdens een detox kuur?

Mijn quilty pleasures tijdens mijn detox waren geen Bossche bol, maar wel:

  • 3 kopjes koffie (vooral de eerste week, afkicken;)
  • 1 glaasje witte wijn (vieren van de start vakantie van mijn vrouw)
  • En jawel chocolade kon ik extra malen niet weerstaan.

Waarvoor maak jij een uitzondering tijdens jouw detox?

Laat het me hieronder weten wat jij vindt van zondigen tijdens een kuur en waarvoor wil jij wel eens een uitzondering maken?