Wat is Shiatsu Massage?

Shiatsu Massage is een doeltreffende Japanse drukpunt-massage die zowel preventief als bij aanwezige klachten is toe te passen. Het is een volledige lichaamsbehandeling waarbij zowel lichaam als geest tot rust komen.

Shiatsu Massage maakt gebruik van een kalme druktechniek op het lichaam afgewisseld met rotaties en strekkingen van rug en ledematen. Zo herstelt de inwendige lichaamsenergie, wordt ziekte bestreden en een goede gezondheid gestimuleerd.

De aanvullende zorgverzekering vergoedt de behandelingen van Bimu Shiatsu!

Shiatsu Massage helpt goed bij de volgende klachten

  • Vermoeidheid
  • Rugpijn
  • Stijve nek en schouderpijn
  • Stressklachten en onrust
  • Spier- en gewrichtspijnen

Naast bovenstaande klachten helpt shiatsu tevens bij het ondersteunen van de persoonlijk ontwikkeling en gezondheid, daarnaast voelt men zich beter in contact met de eigen emoties.

De theorie achter Shiatsu Massage

Shiatsu is een Japanse massagevorm en verbonden met de oosterse filosofie omtrent gezondheid en vitaliteit. Naast deze rijke traditie is het ook sterk beïnvloed door westerse anatomie en psychologie. Hierdoor heeft shiatsu massage een brede kijk op klachten en het onderzoeken en behandelen hiervan.

De kern van Shiatsu massage

Het centrale aspect van shiatsu is hara, dit is het Japanse woord voor het buikgebied. In de hara huisvest het onderbuikgevoel wat centraal staat bij shiatsu en waarover vele gezegden in Japan zijn geschreven. Hier in het westen leven wij meer vanuit het hoofd, alles moet verklaarbaar zijn anders heeft het geen bestaansrecht. In Japan refereren ze juist alles met de buik oftewel hun kern.

Het buikgevoel is je persoonlijk kompas dat laat weten of iets goed of niet goed voor je is. Vaak hebben wij dit onderbuik gevoel ook maar durven we hier niet op te varen, doordat het hoofd de boventoon voert.

Shiatsu massage staat voor

Een goede shiatsu massage kenmerkt zich door een oprecht en open contact tussen twee mensen waarbij er niet met woorden maar met de taal van het lichaam wordt gecommuniceerd. Het is een samenspel van masseur en ontvanger waarin beiden een actieve rol hebben om het beste uit de massage te halen.

Bimu Shiatsu maakt je bewust van de veranderingen die er in je lichaam maar zeker ook in het hoofd plaatsvinden. Hierdoor wordt je lichaam meer en meer bruikbaar gereedschap dat je toepast in het dagelijks leven.

Personen die in contact staan met hun lichaam kun je herkennen doordat ze rustig met beide benen op de grond staan, goed in contact zijn met hun emoties en sociaal vaardig.

Wat doet Shiatsu massage precies?

Shiatsu spreekt het lichaam aan op zijn natuurlijke kennis en bevordert hiermee de gezondheid en vitaliteit. Bimu Shiatsu massage biedt doeltreffende Japanse drukpunt massage aan. Deze shiatsu massage is zowel voor concrete klachten als preventief toe te passen.

Bimu Shiatsu heeft een brede kijk op gezondheid en vitaliteit. Een visie waarin het samenspel tussen fysiek voelen, denken en emoties essentieel is. Aangevuld met goede rust, voeding en beweging zorgt dit voor persoonlijke balans en energie.

Bimu Shiatsu massage stelt het lichaam centraal voor het bereiken van gezondheid en vitaliteit!